Jsme obyčejná rodina s obyčejnými starostmi a strasti,který má snad
každá rodina, rádi se s vámi o ně podělíme a budeme rádi když se
sem budete vracet.







Perníčky měkké hned po upečení

3. prosince 2012 v 18:02 |  Recepty
Ingredience:

140g práškového cukru
2+1 vejce(na potření)
100g hery
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody
400g hladké mouky

Popis přípravy:

1.V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou herou,přidáme med a koření.Do takto připravené hmoty
vmícháme prosátou mouku smíchanou se sodou.

2.Vypracujeme těsto,které na válu ještě prohněteme.Vyválime z něho placku a vykrajujeme tvary,
které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem.

3:Nakonec potřeme rozšlehaným vajíčkem,aby se perníčky pěkně leskly.Pečeme v předehřáté truobě
na 180 stupňú dozlatova

Na polevu

1 bílek
150g moučkového cukru

Prosátý moučkový cukr třeme s bílkem v míse,dokud nevznikne hladká bílá poleva(prosátím zabráníme,aby
poleva ucpávala tvořítko)

Tipy

--do těsta nedáváme více medu,než je uvedeno v receptu,jinak nám perníčky ztvrdnou
--pokud se těsto lepí,poprášíme ho moukou a prohněteme
--pokud se těsto rozpadá,přidáme lžíci mléka či vody
--pokudpoleva dostatečně nehoustne,přidáme lžičku kukuřičného skrobu/Solamylu
--do polevy můžeme přidat lžičku citronové šťávy

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama